Elektrotehničar energetike

Elektrotehničar energetike je četvorogodišnje zanimanje u okviru koga se školuju stručnjaci potrebni za rad u oblasti proizvodnje i distribucije električne energije.
Ovom starom i proverenom zanimanju bez sumnje pripada budućnost. Program je potpuno inoviran, pa se učenici obučavaju u oblasti projektovanja električnih instalacija na računaru, stiču znanja o primeni obnovljivih izvora energije i menadžmenta u elektrotehnici.
Pored toga, učenici tradicionalno stiču znanja potrebna za rad u proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i za održavanje fabričkih i drugih elektroenergetskih postrojenja, trafo-stanica, dalekovoda i slično.
Obuka se izvodi na najsavremenijoj opremi u izvaredno opremljenim kabinetima.
Sve to omogućava zapošljavanje u nizu preduzeća u neposrednoj okolini REIK „Kolubara“, Elektrodistribucija, Elektromreže Srbije, „Peštan“, „Banja Komerc“,  „Kubršnica“ i mnoga druga, jer je elektroodržavanje sastavni deo procesa u svakom preduzeću. Pored toga, tu su i projektanske i izvođačke firme i firme koje se bave prodajom i ugradnjom obnovljivih izvora energije (solarni paneli, kolektorski sistemi i drugo). Ukoliko žele naši učenici mogu svoje školovanje nastaviti na nekom od fakulteta: elektrotehnički, mašinski, ekonomski, FON i drugo.

Nastavni plan i program možete preuzeti    ODMAH  I OVDE!!!

Comments are closed.